5** Intensive Training

4.6 (53)
丨79位學生已經報讀

如果你錯過Regular Class教授嘅5**應試技巧,擔心再唔chur就冇機會、冇時間嘅你,就一定唔可以再錯過今次嘅Intensive Class。課程將分為6期進行,每兩期都會集中同大家go through一份嘅分卷,而每份分卷將會教授極為精華的5**應試技巧以及重中之重嘅得分位,令同學可以喺升中六之前打好底子,唔會輸在起跑線上。

課程概覧

重要基礎打得十分穩陣,成功銜接DSE課程學習5** skills,喺中六緊湊而困難嘅課程中,一樣可以快速進步!

認真上完6期嘅Intensive Training,你喺最短時間入面已經座底超過7成學生,唔使再擔心英文成為你嘅絆腳石(<lv3),可以安心操練5**技巧,邁向5**

Paper 1

  • 對6大題型嘅用法瞭然於心,喺DSE實戰應用更加得心應手
  • 唔再盲目地操練Past Paper,係每一份PP都可以學習進步

Paper 2

  • grammar及sentence pattern底子已經極為牢固,可以向5**level嘅用法進發
  • 掌握多種考評常見topics嘅5**思維及最impress到marker嘅答法都已經熟練掌握,DSE實戰更能物盡其用

Paper 3

  • 生字唔識都可以正確串出來?考生常犯錯誤你一早就已經成功避開
  • 提早熟習 Part B 各種題型,避伏你一定係先知先覺嘅top 10%考生之一

課程特色

數據主導
快人一步,提早達標考評要求
我只會從客觀數據、科學角度去分析多年 DSE 嘅出題方向。同你操練多種體型,無論考評局再出咩伏嘅題目或者新問法,你都可以快速將應用應試技巧。
堅實基礎
無縫銜接 Master Class,極速進步
唔少同學上到中六先發覺英文基礎唔夠堅固,即使有技巧都非常吃力。透過結合往年 Past Paper 考試技巧,我會全面幫你打好英文底子,等你可以無縫銜接中六側重技巧嘅教法。
系統教學
由淺入深.一步步提昇至 Lv 5+ 嘅水平
你將會循序漸進咁掌握每份卷嘅基本知識、實戰技巧以及必學嘅搶分位 。無論你底差定係底好,呢套系統教學法可以幫你更全面咁去掌握 DSE 英文嘅真正玩法 !

課程配套

  • 5** NOTES

正所謂「貴精不貴多」, 每期整近千頁筆記並唔係我嘅教學style , 一嚟厚重笨拙、二嚟你睇唔切、三嚟你想溫書只時侯只會感到無從入手。最好嘅往往比你想像中更簡單直接。我所設計嘅筆記內容 100% DSE-Oriented , 極精簡、系統化嘅設計令你上堂、溫書時可以更加有效集中 , 絕對唔會感到無所適從溫書時亦會得心應手。

 

我地希望每一本筆記都係屬於你本人『獨一無二』嘅筆記,因為筆記內容唔係比你死記硬背,而係你可以透過堂上認真學習skills,跟住整理消化成為你自己嘅『skill book』,最後可以係DSE中成功運用出來。

 

  • 極為詳細嘅 5** 改文服務

我地完全明白你作完文但係冇高質點評嘅困境,所以你每一篇交上來嘅作文均會由英文DSE卷二(42/42)及卷三取得5**嘅星級助教批改,評語極為詳細,甚至會多過你本人原本交返來嘅作文;另外Mr. J 都會再比翻極具參考價值嘅comment比同學,保證你每一篇交翻來嘅作文都一定會有收穫!

 

  • 1 - 1 zoom consultation (需要預約)

無論同學係有學業問題(讀書/考試)、Jupas問題甚至心理壓力想搵人傾下,我地都極之歡迎同學仔同Mr. J 或者係5**助教傾計,我地希望唔單止係課堂上幫到大家,亦希望係其他時間陪伴大家挨過最辛苦嘅時間!

 

  • Study Group

學習小組內將會不定期有5**助教分享過來人高效溫書嘅經驗以及小練習/小測驗,每日一點系統性嘅貼近DSE嘅知識分享,將會幫你係趣味中學習,無形中申訴專員進步!

 

  • SBA consultation

 

  • Oral Lecture & Oral Practice

 

  • 無限問書(7-24)
Your DSE English Strategist
Your DSE English Strategist

Mr. J English

Your DSE English Strategist
👔 DSE 輕鬆取 5**•英文考試技巧專家
🌟 七年補習經驗.超過 3,000 名學生成績顯著提升
🗣 資深辯論教練•最強 Oral 及論證技巧
📚 6 科 38 分.香港大學 BBA Law 雙學位

Mr. J 於 DSE 勇奪英文 5**,考入香港大學工商管理學學士及法學士HKU BBA Law 雙學位。憑著七年 DSE 英文教學經驗,打造出一套技巧實戰兼備 ; 幫助同學穩奪 lv 5+ 嘅教學方法 ! 成功逆轉超過 3,000 多名學生英文成續,獲無數同學家長一致好評 !

學生好評

ous
ous
5
Mr J 的這個課程很捧,這是我第一次報MrJ的課堂,之前可惜沒能上到常規課程,幸好有開這個intensive training 追翻之前所教的技巧。課堂或許會有點快,但有重溫功能,不怕追不上課情。所教的技巧很好用,這次寫作的期數給了很多好詞和萬用論點作參考,讓我更懂怎樣在考試寫好一篇文章
aaabbbccc
aaabbbccc
5
解題思維好有用!真係幫到我去拆解題目平時見到dse題目都無從入手 但用翻佢個flow去做就容易好多 同埋清楚咁同我哋拆解啲dse比較難嘅題目 咁之後自己再做翻其他都相對上容易好多 另外好欣賞佢嘅題庫 咁我哋就唔洗周圍搵練習但又冒住搵唔啱嘅風險
123
123
5
以前淨係識得理解咗文章先做到題,但係原來有咁多方法可以快啲做題目,唔使嘥時間喺睇文度。我覺得課堂節奏控制得幾好,雖然有啲快但係因為可以重播 所以都跟得上
cosy
cosy
5
Mr.J教好多skills,又易掌握,仲會拆解題目! 平時學校唔會教咁多方法,一直死操卷,不過上完堂之後,令我發現原來一份卷可以有咁多方法入手,以後唔使嘥時間。
he’s edge
he’s edge
5
整個課程充滿了驚喜。 我以為這課程會和其他課程一樣,什麼都學不到。 但是它教會了我很多考試技巧。 那些考試技巧真的很有用,可以馬上用在卷1上。
Penguin_
Penguin_
5
課程拆解咗好多做卷嘅迷思,同埋教咗好實用嘅考試技巧,令到我做卷嘅框架明晰咗好多,做卷時唔會再咁迷惘,令到我更加有信心應付英文呢一科😃😃👍🏻
無限次重溫
報讀實時課程或購買線上課程後一年內可以無限次重溫課程內容
14日及首堂退款保證*
如對課程不滿意,可以於指定時間內申請退款

常見問題

  • 5** Intensive Training 同 Regular Class/ MasterClass 有咩分別 ?
  • 我個底真係好差 , 會唔會跟唔上?
  • 上堂聽唔切點算好?