第1期課程正式開放報名!

立即搶先留位

503位學生已經報讀

皇牌數神特訓營

4.7 (520)
丨569位學生已經報讀

無論你係數底差定無諗過大學修讀數理類嘅科目,都千其唔好放棄數學。闊啲咁諗,如果你 Best 5 多 2 - 3 分,你 JUPAS 揀科嘅時候選擇會多好多。

喺皇牌數神特訓營入面,你將會接受一種以做卷速度為大前提嘅教學方法:先從最基本數學概念入手,繼而學習考試題型變化,配合各課題拆題技巧,務求喺十期內達到「概念清晰」、「見題拆題」、「速度提升」嘅學習目標。最後喺 DSE 可以騰空時間覆卷,達至 0 Mistake 嘅成績。

每期$800
每期四堂.每堂 1.5 小時(ZOOM 直播)
每期均有一次小測.方便同學驗視進度
可於網上無限重溫課程內容
可向 Gary Maths 和其 5** 團隊隨時以 WhatsApp 發問
定期額外 BONUS 應試影片.不另外收費

課程概覧

皇牌拆題技巧 + 計數機神技 = 秒殺 DSE 數學題目

呢個特訓營係為咗想喺數學呢一科拎到好成績嘅人而設。我會用十期嘅時間,每期 4 堂,每堂 1.5 個鐘,加上額外約一個小時嘅 Bonus Video,由淺入深教晒你成個 DSE 所需要嘅 Concepts,Skills 同 Program。由考評局嘅出卷模式同方針,去到做卷每一個細節,我都會同你一一計劃好。

成個課程會 Cover S1 - S6 嘅 Topic,即係初中到高中全部都有。我亦會定期送出 Mock 卷同溫習書仔,令同學花最少嘅時間,學最多嘅 Skills。

教學風格係兩成 Concept,八成 Skills,包括計數機內置功能8大獨家計數機運用技巧,可以幫你完全精通晒部計數機!!!😎

 

完成課程後你將可以⋯

 

  1. 大幅提升做卷速度,用其他人一半嘅時間,秒殺 MC 部分。
  2. 真正理解不同嘅數學概念,打好數學基礎,輕鬆面對各類跨課題題目。
  3. 深入了解 DSE 考試題型變化,一眼洞悉各種題型嘅出題陷阱。
  4. 學識計數機隱藏神技,冇腦穩奪至少 20% 嘅分數。 
  5. 利用唔同課題嘅拆題技巧,輕鬆 K.O. 各種 Killer 題。
  6. 掌握考評局嘅出卷趨勢、考核重點,務求拎足 Marking Scheme 入面每一分。

課程特色

精準掌握秒題神技
以一半時間完成MC
作為一個以一半時間完成MC部份,仲要拎到滿分嘅過來人,我會將你需要知道嘅DSE數學考試技巧歸納,再按課題、循序漸進咁教識你哋。務求令你可以考試時一眼洞悉題型,用最精準嘅技巧將題目輕鬆秒殺!
完美發揮計數機功能
無腦穩奪20%+分數
我可以大膽同你講DSE數學入面有至少 20% 嘅分數係可以唔洗用腦、單靠計數機就可以輕鬆奪分嘅題目。我會係堂上教你 DSE 必入 Program ,等你係考場上可以輕鬆用 Program 去秒殺人哋要耗時 5 - 10分鐘先做得完嘅題目!
輕鬆理解抽象概念
由淺入深.將課題逐一擊破
喺成套課程入面,我會用生活化、有趣嘅教學方式幫你理解23個大課題嘅必懂概念,再傳授如何將課題概念融會貫通嘅心法,等你面對DSE高階、誇課題嘅題型時都可以游刃有餘!

課程配套

實戰最強課堂配套

⭐️一本筆記如果淨係得題目,咁同坊間嘅練習有咩分別?

我嘅筆記除咗有跟足 DSE 設計嘅問題以外,更加會歸納 DSE 呢 8 年都有嘅必考概念。配合我堂上獨家傳授嘅拆題思維,你將可以極速判斷不同題目嘅考核重點、解題方法!

 

⭐️史上最有價值嘅Question Bank

先整合 40 年考評局出過嘅所有題目,再透過深入理解DSE嘅出題方向,精煉出一本史上最緊貼Marking Scheme 嘅問題集,等你做完之後最少拎七成分數、穩奪 lv 5+!

課程總覧

第1期
開放報名
皇牌數神特訓營:第一期
  • Complex Number 複數
  • Quadratic Function 二次函數
  • Inequality 不等式
第2期
開放報名
皇牌數神特訓營:第二期
  • Equation of Straight line 直線方程
  • Four Centers 四心
  • Circle Geometry 圓形幾何
第3期
已完結
皇牌數神特訓營:第三期
  • Circle Geometry 圓形幾何
  • Equation of Circle 圓形方程
  • Locus 軌跡
了解更多
第4期
已完結
皇牌數神特訓營:第四期
  • Locus 軌跡
  • Exponential and Logarithmic Function 指數及對數
  • Trigonometry Function 三角函數
了解更多
第5期
已完結
皇牌數神特訓營:第五期
  • Permutation and Combination 排列與組合
  • Probability 概率
了解更多
第6期
已完結
皇牌數神特訓營:第六期
  • Variation 變分
  • Polynomial 多項式
  • Mensuration 求積法
了解更多
第7期
開放報名
皇牌數神特訓營:第七期
  • 2D Trigonometry 2D 三角學
  • 3D Trigonometry 3D 三角學
你唯一嘅DSE數學應試專家
你唯一嘅DSE數學應試專家

Gary Maths

你唯一嘅DSE數學應試專家
GARY於中大就讀金融系,於2017 DSE上場數學親奪5**,【MC更加用一半時間輕取滿分成績,最後全卷達98%!】
短短兩年間已累積近150位學生,當中不乏傳統名校學生(包括德望學校、瑪利曼中學、香港華仁書院、協恩中學、皇仁書院、瑪利諾修院學校),亦曾幫助 Band 3學生奪星和自修生輕鬆由4升至5*。
靠嘅係一套貼地簡易嘅數學學習方法,【將概念簡化,再配上我嘅自制獨家精讀筆記、全方位計數機技巧應用,定必可以將你嘅數學應試能力推上至另一高峯!】
IG:@DSE.MATHS.GARY

學生好評

盡頭
盡頭
5
無論你係數底差定無諗過大學修讀數理類嘅科目,都千其唔好放棄數學。闊啲咁諗,如果你 Best 5 多 2 - 3 分,你 JUPAS 揀科嘅時候選擇會多好多。 喺皇牌數神特訓營入面,你將會接受一種以做卷速度為大前提嘅教學方法:先從最基本數學概念入手,繼而學習考試題型變化,配合各課題拆題技巧,務求喺十期內達到「概念清晰」、「見題拆題」、「速度提升」嘅學習目標。最後喺 DSE 可以騰空時間覆卷,達至 0 Mistake 嘅成績。 ·每期$800 ·每期四堂.每堂 1.5 小時(ZOOM 直播)* ·每期均有一次小測.方便同學驗視進度 ·可於網上無限重溫課程內容 ·可向 Gary Maths 和其 5** 團隊隨時以 WhatsApp 發問 ·定期額外 BONUS 應試影片.不另外收費
大佬
大佬
5
講解的十分好,而且會即時詢問有何不懂的。最重要真的很省時間,這些神級技能應該必學的,不學,不報,就真的吃虧了喲!而且導師十分nice,有額外的獎勵給出席上堂的學生!good!講解的十分好,而且會即時詢問有何不懂的。最重要真的很省時間,這些神級技能應該必學的,不學,不報,就真的吃虧了喲!而且導師十分nice,有額外的獎勵給出席上堂的學生!good!講解的十分好,而且會即時詢問有何不懂的。最重要真的很省時間,這些神級技能應該必學的,不學,不報,就真的吃虧了喲!而且導師十分nice,有額外的獎勵給出席上堂的學生!good!重要的說三遍!😂
Alex Liu
Alex Liu
5
我個人表示很喜歡老師的教授內容,不但有很多題型的操練和分析,更加有講解簡單快捷的做題技巧,以致在校內考試測驗,甚至公開試上可以穩操勝券,如魚得水。還會經常題型我們有什麼要注意的地方,我最喜歡就是計算機程式的部分,不但講解清晰,內容簡單,完全能夠提升我做題的速度,非常好。
Lemon
Lemon
5
阿sir D program 好正!!! 以前一直都係入 YouTube 果D所謂一定要入嘅program...不過好多時候自己唔知自己入左D咩 完全唔識用... 而阿sir 將program 要點撳同點用 都講得好清晰...依家做數快咗好多...另外仲幫我消咗D concept...我唔曬再死背D equation... 行過路過嘅就唔好錯過依個course 啦:)))))))))))))
Tobyyyy
Tobyyyy
5
我由第一期上到而家喇😆學左好多gary sir嘅skills 當中有好多都好有用又唔複雜 考試測驗都用得番出黎🤓以前覺得好麻煩嘅題型跟住gary sir嘅方法都可以變到好簡單好快做完 concept都清左好多 身為數渣嘅我都有好大進步😆😆
Christy
Christy
5
真心可以學到好多野 會教好多唔同嘅skills 令到可以係好短時間內計到 同時又可以確保自己啱 自己由第六期開始 上咗一堂好想補返之前嗰五期 如果大家係想清concept 搵啲快嘅方法計 一定適合你 Gary sir 又講得清晰👍👍👍
無限次重溫

你不需要害怕跟不上課堂進度,報讀真人/直播課程後的一年內可以無限次重溫課程

無條件退款保證

若你上完首堂後,對課程內容、導師風格、以至筆記設計有任何不滿,均可隨時申請全額退款

常見問題

放心,我嘅課程將會循序漸進咁將 DSE 數學卷嘅應試技巧傳授比你,中間會有唔少練習確保你實戰中都可以用得翻我啲技巧。最緊要你肯比心機上堂,我就有信心幫你穩奪 lv 5+!
有機會,但絕對唔會額外收費。而且我會定期錄製更多內容比我嘅學生自由選擇去使用,一樣唔會額外收費。
落堂問我或者之後都可以隨時 WhatsApp 問我,我一定會全力幫你。
課堂有分直播班 (用 Zoom 上堂) 同真人班 (到旺角課室上堂) 兩種模式。