考緊DSE💔三個單身嘅好處

AfterSchool
AfterSchool 2019年02月14日
今日情人節,單身嘅同學悶悶不樂?等我話你知「單身」係DSE入面有咩優勢喇!

今日情人節,單身嘅同學悶悶不樂?等我話你知「單身」係DSE入面有咩優勢喇!

⭐️優勢#1 慳錢!

拍拖、行街、睇戲、食飯,樣樣都係錢,真係睇兩場戲再食個飯就已經等於外面傳統補習社一個月嘅學費。你屋企係中產就話姐,如果唔係真係打幾份part time都搞唔掂呢啲消費!到時唔好話補習,分分鐘筆記都買唔起 :(

⭐️優勢#2 慳時間!

日日放學都要拍拖,weekend又要拍拖⋯⋯冇錢事少,用晒啲時間就事大,唔好話溫習,到時真係分分鐘連學校功課都搞唔掂!

⭐️優勢#3 有朋友!

古語有云「有異性,無人性」,係人都知身邊嘅朋友一拍拖,就好似少咗個朋友一樣!唔想少咗啲朋友?聽落都係單身著數啲!

咁多位單身嘅同學睇完上面嘅分析係咪舒服咗啲呢~(好似自己呃自己咁😭)

😱我拍緊拖咁點算

「錢」、「時間」我都幫到你,話晒AfterSchool打破二十年不變嘅傳統補習模式,幫同學用【十倍效率、一半時間、安在家中】就可以輕鬆備戰DSE!而且每個課程都只係百零二百蚊😎平出面5成左右喇~

最正嘅係你仲可以搵個安靜嘅地方,同另一半一齊邊拍拖邊上堂😍好過你去補習社多人之餘啲人又要話你放閃🤣

無論你係A定O,AfterSchool都會一視同仁,只要你肯付出,我保證可以以軍師嘅身份幫你南征北討,輕鬆KO DSE!

即睇有咩課程



閱讀更多
有唔少人都鍾意放學後或者週末嘅時候,約埋一班朋友到圖書館或者Cafe一齊溫書,但係相比起自己一個溫書,同fd一齊溫係咪真係好事呢?

同朋友一齊溫習真喺Work?

Ronald校工|港大化學

2019年08月12日

13
高中讀英文應該功利d,以考試作主。   Reading——建議多操多練 除咗DSE值得操,AL fill-in-the blanks都可以幫你訓練語感(但不宜操太多,難度同DSE差距太大),CE Reading都值得用黎訓練基礎理解能力同考評局D套路,畢竟無人比考評局更了解考評局。

狀元教你考好DSE英文四卷——高中篇

Monica Chan

2019年08月12日

13
我喺小學五年班嘅時候由內地嚟香港讀書,嗰個時候啲英文程度真係好差,因為內地學英文或者考試,都係給你中文,然後叫你寫翻他的英文就可以了。

我對自己的英文很自卑

culawstudy

2019年08月07日

12