經濟
Econ Chu Sir
DSE ECON實戰專家
  • (896)|924位學生
導師介紹
👔DSE ECON皇者**.最強團隊打造頂級學生** 出師名門,畢業於港大工商管理碩士課程。其後致力於研究公開試經濟科,歷盡千辛萬苦成功打造獨門考試竅訣,於多年高考以及文憑試協助學生拆解考評局玩法,圓其大學夢。 💼**累積學生破千.名校生御用補習天師** 早於 2012 投身 DSE ECON 補習,歷年間以學生成績成功打造自己口碑,引來不少名校生青睞。出自聖保羅男女中學、聖若瑟書院、聖公會鄧肇堅中學等名校門生不勝其數,2019 年更獨霸聖公會鄧肇堅中學所有5**學生。 ✍🏻**「根基為本・技巧為上」教育哲學** 以「萬變不離其中」為核心教學理念,多年來以打造學生經濟科根基為本,著重釐清抽象概念。知識以外再傳授應對考評局獨門絕技「關鍵字答題法」,面對千變萬化題型亦遊刃有餘。 📖複制考評局出題模式.DSE ECON 頂尖配套 由高考到文憑試期間已累積經濟科各課題庫,再由5**教學團隊加以改進,打造出與 DSE 出題方式、考評局評分要求 100% 相同的精製筆記,務求任何同學恆常練習應對考評局方法。
  • 學生評價
  • (896個評價)
4.5
導師分數
4.5
導師分數
55%
40%
3%
0%
0%
terance
terance
我自己一直都搞唔清Market failure呢一方面嘅概念,之前睇過其他補習,但係都係覺得麻麻,但係冇諗過呢一個course,真係能夠極速解決我嘅concepts 。呢一個免費課程清晰和詳盡地解釋難明嘅概念真係一個非常之高質素嘅giveaway。
Kelly
Kelly
多謝阿sir 用心教導,我之前一直都冇乜Market failure呢方面嘅概念,參加咗呢一個課程之後,真係可以極速清咗我地嘅concepts 。呢一個雖然係免費課程,但清晰具體咁解釋難明嘅concept 真係好值得推薦,仲送咗mini mock test俾我地做添!
Odysseus
Odysseus
我一直都搞唔清Market failure這個概念,並能極速解決我的概念。這個免費課程清晰和詳盡地解釋難明嘅概念是一個很好的giveaway 幫助我解決很多重要的概念,又會提醒我們那些mistakes,令溫習更清晰。
Txhb_jdbs
Txhb_jdbs
最近就嚟大考,但係讀咗成年都覺得自己一知半解,好彩有呢份 Mock Paper,我先知道自己仲有邊啲 Concept 未清,再加上有詳細嘅解卷,我學識咗好多技巧,希望大考可以攞高分!

Econ Chu Sir

DSE ECON實戰專家