A.Y. Physics
A.Y. Physics
物理

A.Y. Physics

PHY 星級導師⭐️一流學府尖子
  • (801)|4034位學生
導師介紹
🎓畢業於帝國理工.與劍橋並列頭三 🎖於全球公認最難公開試 A-level 榮獲 Straight A* 📖曾獲倫敦名牌中學邀請.任教A-level Physics 課程 🚗曾參與世界級跑車品牌 McLaren 空氣動力學研究
  • 學生評價
  • (801個評價)
4.5
導師分數
4.5
導師分數
62%
25%
8%
1%
1%
HKIndependent
HKIndependent
2022 DSE 考生
獲歷屆學生無數好評

教學CP值高

DSE 考生

Tsin Sau Wing

賭sir嘅堂除左時間短, 可以重覆任睇之外, 最重要嘅係D筆記都好高質, 好簡潔, 唔似出面某D名師咁成大本簿記, 但睇唔明...

自修生

LAI MAN SZE

相比起外面名師既課堂cp值超高, 唔識可以重溫, 溫一次可能未入腦聽到幾次更上。只問天資無咁好, 但賭sir既教學由淺入深真係會快上手好多。

我嘅成績亦由上年唔合格去到今年合格, 最重要嘅係賭sir上堂時間解釋得好清楚, 會令你覺得得好悶可以令你由唔識睇到識。

DSE 考生

Tiffany Cheung
清晨✨✨♥
清晨✨✨♥
2021 DSE 考生 - 保良局馬錦明中學
很喜歡那種很有效率的教學
就是幫大家練習理解different concept
節奏上面的確是日校老師無法達到的那麼快
其實一開始在學校裡面不是表現的很好
但是通過這個課程令我知道其實寫的還有一些hint !!
非常感謝!!!!
sir會用不同的方式去tackle 尋找point 快速捷徑
之前也是在學校裡懵懵懂懂的不知道在尋找什麼東西 所以考出來成績都是中上 做不到最top的那班人
感謝可以找一個更加節省時間的方法
Oscar 123
Oscar 123
2023 DSE 考生 - 港九潮州公會中學
。good我個人表示很喜歡老師的教授內容,不但有很多題型的操練和分析,更加有講解簡單快捷的做題技巧,以致在校內考試測驗,甚至公開試上可以穩操勝券,如魚得水。還會經常題型我們有什麼要注意的地方,我最喜歡就是計算機程式的部分,不但講解清晰,內容簡單,完全能夠提升我做題的速度,非常好。
Tsz Cheuk TC
Tsz Cheuk TC
Mr Yung喺今次試堂裏面主力同我哋講解Book 2 Force and Motion 力和運動當中嘅第8課Projectile Motion 拋體運動。Mr Yung喺堂上同我哋講解解決任何拋體運動問題嘅步驟, 從而得返出我哋想要嘅答案。此外, Mr Yung好詳盡咁講解筆記裏面嘅某一啲題目, 畀我哋對拋體運動呢一課有更好嘅理解。總括而言, 呢個試堂總算學到嘢。

A.Y. Physics

PHY 星級導師⭐️一流學府尖子