Issac 通識
Issac 通識
通識

Issac 通識

資歷實力 無可匹敵
  • (935)|2365位學生
導師介紹
你有一顆想靠通識入心儀大學的心嗎?你知道通識考評玩法嗎?你有無想過用最少時間溫習,但可以喺DSE完美KO 通識嗎?Issac大學本科主修通識教育,真正專科專教!而且在學期間已有教超過20間中學通識課後班經驗,教授學校涵蓋Band 1-Band 3,不論你是來自什麼程度的學校,我也深明你們在學習通識科的困難之處,從而對症下藥,要你100 %信心上試場、入大學!Issac教學理論及實踐並重,多年來受無數學生讚揚及好評,2018 年Issac 學生近60%奪Level 5以上,95%奪Level 4以上,被封為通識考評鬼才。補通識,捨Issac 其誰?"
  • 學生評價
  • (935個評價)
4.6
導師分數
4.6
導師分數
68%
22%
6%
1%
0%
擺渡人👁
擺渡人👁
2022 DSE 考生
呢個課程對我超有用,我特別中意概念詞的部分。有時候做練習唔知有咩概念詞可以用,浪費左好多時間解釋又可能無分。
Achow
Achow
2021 DSE 考生
Very nice !it can help me to know more about LS skills
Tsz Cheuk TC
Tsz Cheuk TC
Issac Sir喺今次第10期推出咗貼題班, 會重點分析同埋重溫必用嘅概念字, 另外今次會教埋通識所有卷一嘅題型, Issac Sir會同我哋分析部分題目嘅寫法, 同埋用咗啲乜嘢概念字, 再結合番我哋曾經喺通識唔同嘅單元學過嘅嘢, 畀我哋知道某一啲概念字可以應用喺邊啲議題, Issac Sir仲畀咗卷二常用嘅比較平台畀我哋參考, 方便我哋可以啲記咗嗰啲比較平台, 將佢帶入考場。Issac Sir仲挑選咗一啲有機會會考到嘅議題, 額外準備咗唔少材料, 方便我哋日後上到考場可以用得上。
2022dsefighter
2022dsefighter
2022 DSE 考生
本身對政治議題唔太熟悉,政府架構、司法覆核、公眾諮詢、管治效能等相關概念亦都唔係太理解。不過上完呢個精讀課程之後就明白到呢啲概念同埋答題技巧,令我冇咁驚見到政治題。Thx!
導師文章

Issac 通識

資歷實力 無可匹敵